Zapaliła się czerwona dioda w wzmacniaczu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bullet
    Classic
    • 2014
    • 31

Mam wyciętego DPF-a w BMN-ie. Nie zaobserwowałem jakiegoś zwiększonego smrodzenia zbytnio...Ale ja za bardzo nie wwąchuję się w wydech :diabelski_usmiech

Zauważyłem natomiast zmianę dźwięku silnika na zewnątrz... I wg mnie in minus...Tak jakoś metalicznie trochę...
  • lukasz16v
    Rider
    • 2012
    • 271

Witam.Wczoraj wracając od znajomej wpadłem w nierówności i o dziwo przestał iść prąd na skrzynie co się z tym równa przestała grać skrzynia.Inne głośniki grają.Po zajechaniu na najbliższy zajazd myślałem że odłączył się jakiś kabel ale wszystko jest podpięte jak należy dziś również to sprawdziłem ale..nie świeci mi się zielona dioda na wzmacniaczu czyli Power tylko czerwona ta bezpieczeństwa.Przed tą usterką gdy wzmacniacz był zimny głośnik w skrzyni trochę "charczał" po rozgrzaniu się było wszystko OK.Co może być tego przyczyną co sprawdzić?? ja się na tym zbytnio nie znam więc pytam tutaj.
    Wzmacniacz to jakiś tam z palety Magnat Limited Edition Two 600W,głośnik w skrzyni Blaupunkt GT Series 1200.Przeszukałem już i OCP i nic nie znalazłem w necie również nic nie mogłem wygrzebać..Pozdrawiam
    O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
    Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

lukasz16v, wzmak wszedł w tryb protect - zalecane wyjęcie i przekazanie do serwisu celem sprawdzenia powodu wejścia w tryb awaryjny
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• lukasz16v
        Rider
        • 2012
        • 271

Nexus6, Wiem że to tryb protect .Nie mam czasu jeździć po serwisach upalił się/urwał jeden kabelek w końcówkach w kablach cinch czy jak to się tam pisze.krótko mówiąc kable sterujące.W końcówce był tak jak wsponiałem raczej urwany i dotykał jeden do drugiego robiąc zwarcie? po czym zapaliła się czerwona dioda.Dziwi mnie to że nie spaliło bezpiecznika czy coś tam.Mimo to po dokładnym sprawdzeniu od samego radia do samego głośnika doszedłem że przy wzmaku jest ta właśnie usterka,lutownica trochę cyny i dalej "blacha faluję" :diabelski_usmiech

Co do "charczenia" charczał głośnik gdyż już musiały się stykać kable aż wkońcu się zetkneły..jedynie co to nie polecam chińskich kabli za 50 zł z alledrogo bo na to szkoda kasy sam się już o tym przekonałem..
        O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
        Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613

Komentarz

Pracuję...